Mint írták, az ima gyógyító erejét az elmúlt évtizedekben több tudományos kutatás bizonyította. Azok kimutatták, hogy hamarabb és kevesebb szövődménnyel gyógyulnak azok a szívbetegek, akikért imádkoznak. Az Országos Kardiovaszkuláris Intézetben dolgozók ezt több alkalommal is tapasztalták, csodálatos gyógyulások történtek olyan szívbeteg gyermekek és felnőttek esetében, akikért imaláncot indítottak - olvasható a közleményben.

A Szívünk imája mozgalommal az intézet a jövőben lehetőséget biztosít majd közösségi média oldalán, hogy imalánc indulhasson azokért a betegért, akik ezt maguk, vagy hozzátartozóik kérik.

Ehhez elkészült egy másfél perces kisfilm, amelyben a Miatyánkot mondják el az intézet dolgozói. Minden mondat más-más egészségügyi dolgozótól hangzik el, szerepel benne az intézet főigazgatója, orvosok, ápolók, műtősök is. Az ima első mondatát Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége imádkozza el a kisfilmben, amely az intézet YouTube-csatornáján nézhető meg (https://youtu.be/8mcGNBwdmVc).

Jelezték, a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézetben a Szívünk imája mozgalommal párhuzamosan egy ökumenikus kápolna megépítését is tervezik.