Boldogkőváralját, a Hernád völgyének peremén találjuk, mely fölött, a hegytető formáját követve terül el a vár. A festői település, a vár melletti pálinkafőzdéről is nevezetes, ahol hazai alapanyagból készülnek a legfinomabb pálinkák.

Az első igazi nyári hétvégén sistergő grillek, izzó serpenyők, sürgő-forgó szakácsok, eredetvédett pálinka, vidám arcok és remek hangulat várnak mindenkit, aki Boldogkőváraljára látogat. A Vigasságon a legjobb vendéglátóhelyek is kitelepülnek, hogy megismertessenek mindenkit saját, tájjellegű, még inkább barackos ételeikkel. A rendezvény gasztronómiai felhozatala ismét különleges lesz, a barackközpontú helyi finomságok mellett egy időben, egy helyen találkozhatunk a környék neves éttermeivel is. Egymás után kóstolhatjuk az Anyukám Mondta legendás ételeit, a Sárga Borház sültjeit, az Aranygombos messze földön híres kínálatát, a környékbeli séfek kreatív ételeit és a helyiek finom barackos gombócát. Itt lesz a miskolci Dűlő étterem hagyományos, kézműves, gasztronómiai műhelye, a Keszegsütő és a Mádi Sajtműhely is.

A gönci barackkal találkozunk lekvár, fagylalt és pálinka formában is. Bizonyosságot szerezhetünk, hogy minden magyar étel mellé illik egy pohár pálinka, legyen az akár könnyed leves, zsíros főétel vagy éppen egy finom desszert.